T: +46 70 590 76 97

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

måndag, 30 april 2018 09:28

Utbildning Kemikalielagstiftning samt fokus på sociala risker och kemikalier i leverantörskedjan 23 maj

Under våren och hösten ger Lek & Babybranschen i samarbete med hållbarhetskonsulterna på Trossa fyra utbildningar om hållbarhet och kemikalier i produkter för barn. Alla utbildningar kommer ha ett huvudsakligt praktiskt fokus med konkreta tips på hur ni kan jobba, innehålla interaktiva moment och övningar samt ha stort utrymme för deltagarna att ställa frågor. 

Utbildning Kemikalielagstiftning samt fokus på sociala risker och kemikalier i leverantörskedjan

Datum:2018-05-23
Tid: 10.00-16.00
Plats: Näringspunkten, Klara Norra Kyrkogata 31, Stockholm

Program

Lagstiftning

Utbildare: Johanna Wachtmeister

En praktiskt och konkret genomgång av lagstiftning såsom leksaksdirektivet, REACH, CLP, POPs, RoHS, miljöbalken, produktsäkerhetslagen, kontakt med livsmedel, kosmetika mm

• Interaktiva övningar med exempel (”den här dockan, badbaljan, målarfärg”)
• Praktisk övning kring definitionsfrågan ”vad är leksaker”?

Säkra leverantörskedjan ur kemikaliesynpunkt

Utbildare: Carmen Daoud

Proaktivt arbete - hur säkerställer man leverantörskedjan/produktionen ur kemikaliesynpunkt? Vart ligger riskerna och hur når man ut till leverantörerna så att de förstår innebörden av de kemikalierestriktionerna och de policys man har och få dem att börja tillämpa dessa?

• Interaktiva övningar med konkreta exempel

Leverantörskedja

Utbildare: Lotta Amsén

En genomgång av relevanta sociala och etiska risker i leverantörsled: vilka är de, var finner man relevant information och hur kan man värdera riskerna i förhållande till varandra? Ni kommer även att få en inblick i varför krav på ett systematiskt arbete i leverantörsledet ställs och förslag på hur man kan följa upp dessa.

• Bikupediskussioner

Pris (inkl. lunch, fika och kursintyg):
Icke medlemmar: 3 690 kr/person exkl. moms.
Medlemmar i Lek & Babybranschen 2 990 kr/person exkl. moms.

Anmäl dig senast den 15 maj till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. . Vid anmälan uppge fullständig fakturaadress samt meddela eventuella allergier eller specialkost. Det finns begränsat antal platser så var ute i god tid!  Anmälan är bindande - det går dock att överlåta anmälan till en annan person.