T: +46 70 590 76 97

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

tisdag, 04 september 2018 09:39

Lekia skiftar vd enligt plan och tar nästa steg i utvecklingen

Thomas Axell lämnar vid årsskiftet sin post som vd för Lekia. Då börjar hans efterträdare Baldvin Georgsson. Thomas kommer att finnas kvar i bolaget en bit in på 2020 för att jobba med ett antal uppgifter och projekt.
 
- Lekia-kedjans starka utveckling från starten för tio år sedan är resultatet av en offensiv, långsiktig och konsekvent genomförd strategi. Med en tydlig affärsmodell i botten har vi visat branschen och marknaden att en entreprenördriven kedja framgångsrikt kan utmana även kapitalstarka filialföretag.

Lekia har också aktivt drivit på en nödvändig strukturomvandling av den nordiska leksaksfackhandeln, med våra medlemmars långsiktiga överlevnad och lönsamhet som främsta mål, säger Magnus Berthling, styrelseordförande i Lekia AB, som menar att en helt avgörande del i Lekias framgångsrika utvecklingen har varit den kontinuitet man haft i kedjansledning.
 
- Thomas Axell, som varit vd sedan starten av kedjan, har med stor energi, beslutsamhet och
en daglig entusiasm som smittat av sig drivit verksamheten framåt mot inte bara uppsatta mål utan även överträffat dessa på flertalet punkter. Något som skett i samarbete och nära dialog med kedjans styrelse, våra medlemsföretag och olika samarbetspartners.

Styrelsen och Thomas Axell gjorde för tre år sedan tillsammans upp en plan, som innebär att Thomas den 1 januari 2019 på eget önskemål lämnar vd-posten i Lekia AB. Thomas kommer dock att finnas kvar i Lekia under 2019 och en bit in på 2020 för att stötta organisationen och arbeta med ett antal uppgifter och projekt.

Ny vd och kedjeledare för Lekia är från och med 1 januari 2019 Baldvin Georgsson. Baldvin är 50 år, ursprungligen bördig från Island men uppväxt i Skåne, och har en lång och framgångsrik bakgrund inom detaljhandeln. Under mer än 25 år var Han verksam inom Ikea där han arbetat med allt ifrån försäljning till att ansvara för etableringar av varuhus runt om i världen.
 
- För att förbereda vd-skiftet på ett så optimalt sätt som möjligt kommer Baldvin Georgsson redan under oktober att finnas på plats hos Lekia AB på begränsad tid. Vi räknar med att Baldvin innan han tillträder därför hinner träffa många av våra butiker och samarbetspartners, avslutar Magnus Berthling.